У готелях на Франківщині утримують диких тварин з порушенням законодавства. Фото

У готельно-розважальних комплексах «Байка» та «Легенда Карпат» в Косові на Івано-Франківщині, розважаючи туристів, у неволі утримують бурих ведмедів, вовків, лисицю, єнота та птахів. Тварини мешкають у тісних клітках, виглядають гнітюче, голодні та виснажені спрагою. Про це «ОстроВ» повідомили в Національному екологічному центрі України.

Національний екологічний центр України звернувся до прокуратури Косівського району Івано-Франківської області і отримав відповідь, що ще на початку грудня Державна екологічна служба в Івано-Франківській області побувала на місці з перевіркою та встановила, що дозволу на утримання червонокнижного виду (бурого ведмедя) в неволі в ГРК «Байка» немає. Документів, які би засвідчували набуття права власності на інших диких тварин: бурого ведмедя, двох вовків, лисиці, у готелях також немає.

«Ситуація з утриманням диких тварин в неволі в Україні набуває катастрофічних масштабів. Має місце системне порушення природоохоронного законодавства. Ми вимагаємо негайного вилучення тварин перевезення їх у кращі умови утримання», - стверджує Катерина Полянська з Національного екологічного центру України.

«Маючи дуже недосконалі українські закони, які регулюють охорону тварин, приватні та комерційні установи намагаються їх порушувати. І прокуратура, і Держекоінспекція мали і мають всі підстави для вилучення цих тварин. Крім того, постає важливе правове питання  - яким чином червонокнижні та мисливські тварини потрапили до цих „зоокуточків», - каже Наталя Вишневська з НЕЦУ.

НЕЦУ закликає уряд України якомога швидше заборонити вилучення диких тварин з природного середовища задля комерційних цілей, припинити діяльність усіх пересувних зоопарків та цирків, створених до 2007 року, вдосконалити законодавство України у галузі захисту тварин, карати державні органи влади, які не виконують своїх обов’язків.

Статьи

Страна
09.05.2024
14:20

Тень Медведчука: запорожская руда и уголь Донбасса

В.Медведчук занимается привычными для себя вещами. Как и ранее в Украине, это "распил" государственных денег (теперь из федерального бюджета) и рейдерство. Кумовство с путиным позволяет делать это безнаказанно. 
Мир
08.05.2024
09:59

Изобразить то, что трудно представить. Путешествие по бывшим нацистским лагерям смерти в Польше

"Хотя около половины еврейских жертв действительно погибли в лагерях, другая половина так и не попала в лагеря смерти, – рассказывает он. – Они умерли от голода и болезней в гетто или были убиты в городах и селах, где они жили".
Мир
07.05.2024
09:09

«Войну на истощение России не выиграть». Российские СМИ об Украине

Британцы действительно гордятся, что задают некие тренды в украинском кризисе, направляют Украину по антироссийскому пути, удерживая ее на нем, и остаются лидерами в финансировании Киева вместе с США и ФРГ...
Все статьи