Цьогоріч на Івано-Франківщині збудують 6 шкіл, ще 6 - відновлять

На Івано-Франківщині цьогоріч заплановано збудувати 6 навчальних закладів, ще 6 – відновити та 2 школи – реорганізувати. Про це сьогодні, 16 березня, на прес-конференції заявила начальник головного управління освіти і науки облдержадміністрації Зінаїда Болюк, - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

«В цьому році заплановано збудувати 6 навчальних закладів, стільки ж відновити і 2 - реорганізувати», - зазначила З. Болюк.

За її словами, сьогодні динаміка дошкільної освіти в області залишається позитивною.

В держбюджеті на фінансування освітянської галузі Прикарпаття закладено 2 млн. 100 тис. грн. для придбання шкільних автобусів. За ці кошти область зможе закупити 7 автобусів для перевезення школярів та вчителів.  Зазначимо, що цього року по одному шкільному автобусу отримали три райони: Галицький, Верховинський та Косівський.

Крім того, 4 млн. 107 тис. грн. планується освоїти на комп'ютеризацію шкіл. За словами З. Болюк, виділення таких коштів дозволить придбати 100 комп'ютерних комплектів.

Також планується відкрити спеціалізовані класи для дітей з вадами розвитку.

Довідка

На Прикарпатті 22 ПТУ, 8 з яких - ВПТУ, 7 - професійних ліцеїв, 5 професійно-технічних училищ, 1 - Центр професійно-технічної освіти та Коломийський навчальний центр №41 (с. Товмачик). 5 ПТНЗ фінансуються з державного бюджету, 16 – з обласного.




Статьи

Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Все статьи