В Івано-Франківську створять гігантське вухо

В Івано-Франківську створять гігантське вухо, як уособлення людського страху перед інформацією. Це скульптурний проект, заснований групою івано-франківських художників.

Як повідомляє «Franuk.com», ідея створення величезного - довжиною 9, висотою 4 і шириною 3 метри - вуха виникла в процесі спілкування і належить Роману Бончуку. Загалом до складу творчого колективу увійшли відомий своїми монументальними роботами художник Роман Бончук, майстер ковальського мистецтва Сергій Полуботько і дизайнер Владислав Залевський

Рішення івано-франківських художників представляє собою вухо-портал. Виконано з чорно-білого пластику, розміщеного в шаховому порядку з розпорошеними на ньому зображеннями Інтернет-символів, у тому числі популярних мереж yandex, google, facebook і тощо, що, на думку Р. Бончука, перетворить композицію на символічне планетарне вухо Інтернету та спонукатиме глядача усвідомлювати неминучість продовження Інтернет-воєн, переростання їх в реальні війни з реальними людськими жертвами. Родзинкою композиції і її сюрпризом є образ Месії, яке відвідувачі зможуть побачити, увійшовши через арочний прохід, що веде всередину вуха - до так званого «Третього вуха».

Цей сюрприз створить коваль Сергій Полуботько.

Особливістю проекту ще й в тому, що даний проект можна буде розбірати по деталях для того, щоб його можна було транспортувати для показу в будь-якому місті.

Художники планують закінчити композицію вже через місяць. Першим місцем представлення її широкій публіці стане галерея Романа Бончука в Івано-Франківську.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи