Тернопільська корпорація «Ватра» виграла тендер на освітлення аеропортів до Євро-2012

Тернопільське ТОВ «ОСП Корпорація «Ватра» виграло тендер на освітлення українських аеропортів, які прийматимуть Євро-2012. Про це сьогодні, 14 березня, під час прес-конференції повідомив голова Тернопільської облдержадміністрації Валентин Хоптян, - інформує «УНІАН».

За словами губернатора, це дасть можливість підприємству збільшити обсяги виробництва і покращити своє фінансове становище. «Підприємство запрацювало, адже в області триває реалізація програма із освітлення усіх населених пунктів та доріг. Наразі в області освітлено уже 44% населених пунктів», – зазначив В. Хоптян.

За його даними, аналогічну ініціативу перейняли і в сусідніх областях.

«І вони теж звертаються на «Ватру», щоб забезпечити освітлення у себе», – сказав голова ТОДА.

Разом з тим він зазначив, що зараз в області є понад 6 тис. підприємств, які не працюють.

«Це мова про великі підприємства, малі ще більш-менш працюють. А от м’ясокомбінати, кондитерська фабрика у Чорткові чи тамтешній горілчаний завод… За його продукцією черги стояли – зараз підприємство «лежить», там лише сторож і собака залишились. В Колиндянах виготовляли дитяче харчування та продукти для космонавтів – підприємство теж стоїть», – розповів В. Хоптян.

Як зазначив губернатор, впродовж тижня на Тернопільщині проведуть паспортизацію підприємств, які простоюють. Після цього В. Хоптян планує обговорити з власниками цих структур про можливість відновлення їх роботи.

«Зрозуміло, що це буде непросто, це буде клопітка робота не одного місяця і можливо не одного року. Але ми маємо 17 районів, і якщо доб’ємося, що в кожному з них запрацює хоч одне підприємство в першому півріччі, то ми вже матимемо 17 підприємств, а це і робочі місця, і податки», – сказав В. Хоптян.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи