Львів звернеться до Азарова через недофінансування галузі освіти

Львівська міська рада ініціюватиме звернення до уряду щодо недофінансування галузі освіти з державного бюджету у 2011 році.  Про це «ОстроВ» повідомили в мерії міста.

«Ситуація в галузі освіти є критичною по всій Україні. Міністерство освіти недофінансовує галузь на 3 млрд. Усі міста поставлені перед загрозою зменшення виплат вчителям. Львівська міська рада при прийняті бюджету додала кошти з власних надходжень, щоб забезпечити певні виплати, які для нас є дуже важливими, зокрема  на усю позашкільну роботу: це гуртки, студії , секції.  Ситуація є подібною у інших галузях і якщо минулого року можна було зробити деякий перерозподіл між медициною, культурою, галуззю молоді і спорту та освітою, то на сьогодні  вся гуманітарна сфера недофінансована з державного бюджету.

Більше того, цьогоріч зі Львова заплановані вилучення, чого раніше не було. В той час, як деякі інші регіони отримують дотації. Ми не говоримо «додайте» нам якісь додаткові кошти, ми говоримо «не забирайте», те що зібрано з податків у Львові», - зазначив заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів.

Нагадаємо, міський голова Андрій Садовий піднімав цю тему на засіданні Асоціації міст України, яка відбулась вчора, 1 березня, в Києві.

«Дуже важливо, щоб сьогодні відбулася консолідація всіх і було спільне звернення до Уряду щодо неприпустимості зменшення видатків на освіту, коли одночасно відбувається збільшення видатків силовим структурам», - додає заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів.

Нагадаємо, педагоги Львова 1 березня обговорили недофінансування і нововведення в галузі освіти у Личаківській рай адміністрації та погрожують страйком у зв’язку із недофінансуванням галузі.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи