Львів звернеться до Азарова через недофінансування галузі освіти

Львівська міська рада ініціюватиме звернення до уряду щодо недофінансування галузі освіти з державного бюджету у 2011 році.  Про це «ОстроВ» повідомили в мерії міста.

«Ситуація в галузі освіти є критичною по всій Україні. Міністерство освіти недофінансовує галузь на 3 млрд. Усі міста поставлені перед загрозою зменшення виплат вчителям. Львівська міська рада при прийняті бюджету додала кошти з власних надходжень, щоб забезпечити певні виплати, які для нас є дуже важливими, зокрема  на усю позашкільну роботу: це гуртки, студії , секції.  Ситуація є подібною у інших галузях і якщо минулого року можна було зробити деякий перерозподіл між медициною, культурою, галуззю молоді і спорту та освітою, то на сьогодні  вся гуманітарна сфера недофінансована з державного бюджету.

Більше того, цьогоріч зі Львова заплановані вилучення, чого раніше не було. В той час, як деякі інші регіони отримують дотації. Ми не говоримо «додайте» нам якісь додаткові кошти, ми говоримо «не забирайте», те що зібрано з податків у Львові», - зазначив заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів.

Нагадаємо, міський голова Андрій Садовий піднімав цю тему на засіданні Асоціації міст України, яка відбулась вчора, 1 березня, в Києві.

«Дуже важливо, щоб сьогодні відбулася консолідація всіх і було спільне звернення до Уряду щодо неприпустимості зменшення видатків на освіту, коли одночасно відбувається збільшення видатків силовим структурам», - додає заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів.

Нагадаємо, педагоги Львова 1 березня обговорили недофінансування і нововведення в галузі освіти у Личаківській рай адміністрації та погрожують страйком у зв’язку із недофінансуванням галузі.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи