Педагоги Львова вимагають звільнення Азарова та Табачника

Педагоги Львова вчора, 1 березня, обговорили недофінансування і нововведення в галузі. У Личаківській райадміністрації з цього приводу зібралося близько 100 освітян.

У вступному слові начальник управління освіти Залізничної районної адміністрації Львова Роман Вороняк, нагадав, що у цьому році галузь освіти недоотримала з бюджету близько 54 млн грн: з необхідних 542 млн грн. Кабмін передбачив на освіту міста 488 млн грн.,- повідомляє «zaxid.net».

Роман Вороняк також сказав, що за розрахунковою формулою міністерства фінансів у 2011 році на одного учня школи передбачено фінансування у розмірі 6043 гривень, на учня ДНЗ – 6340 гривень. Натомість за сьогоднішніми підрахунками, на одного школяра має 8,6 тис грн.

Важливим питанням є й, за словами голови Вільної профспілки освіти та науки Львівщини Андрія Соколова, обговорення положення про атестацію працівників освіти, прийняте Кабміном.

«Це положення суперечить Закону України «Про працю», Конституції України. кодексу законів України про працю і Конституції України. Через нові вимоги до освітян без роботи можуть залишитися сотні вчителів Львова», – зазначив Роман Вороняк.

Раніше він інформував, щоб пройти цю нову атестацію вчителю потрібно щотижня вести відкритий урок у себе в школі, та щодва тижні в інших школах, постійно мати доповіді та ін; вчитель, який написав книгу отримує за неї лише 40 балів з потрібних 220.

Як зазначив у своєму виступі Роман Вороняк, у той час як держава недофінансувала галузі освіти, медицини, культури, вона збільшила фінансування на міліцію і прокуратуру.

За словами Романа Вороняка, такі слухання, як сьогодні у Львові, пройдуть у багатьох містах України.

Наприкінці конференції-громадських слухань освітяни вирішили, що звернуться до Львівської міської ради, щоб там на сесії розглянули питання фінансування освіти, а також заборонили педагогам йти у вимушені двотижневі відпустки, інакше, вони (освітяни) будуть страйкувати. Освітяни Львова звернуться також до Кабміну, щоб там переглянули розрахункову формулу вартості на одного учня. Звернуться освітяни Львова в управління освіти Львівської облдержадміністрації з вимогою припинити експерименти над освітянами та припинити атестацію. Звернуться педагоги й до Президента України з тим, що було звільнено прем’єр-міністра України Микола Азаров та міністра освіти України Д.Табачника – інакше педагоги вдадуться до страйків.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи