У Львові у під’їздах житлових будинків встановлюють відеокамери

У Франківському районі Львова стартував пілотний проект «Безпечне місто» зі встановлення камер відеоспостереження в під'їздах житлових будинків міста, - повідомляє «ОстроВ».

Як розповіли в мерії міста, наразі відеокамери встановили у трьох будинках Франківського району, а до кінця тижня встановлять ще три.

За словами в.о. голови Франківської райадміністрації Михайла Косміна, камери  встановлюють задля безпеки у під’їздах.

«Це дозволить звести до мінімуму кількість крадіжок гальмівних котушок з ліфтів. Можна побачити хто заходить у під’їзд і хто, власне, потрапляє у машинне відділення ліфта. Камери встановлено за кошти львівських інтернет-провайдерів. Ми звернулись до них з такою ініціативою і отримали погодження. Адже інтернет-провайдери теж зацікавлені у збереження своїх технічних матеріалів, що знаходяться у машинних відділеннях ліфтів. Співпраця зі встановлення камер налагоджена і триватиме надалі», - наголосив М. Космина.

Як розповів мер міста Андрій Садовий, встановлення відеоспостереження в під'їздах житлових будинків району є ініціативою місцевих інтернет-провайдерів, які також зацікавлені в безпеці своїх мереж.

«Це соціальна відповідальність бізнесу. Те, що ми зробили у Франківському районі – пілотний проект.  У будинках, де стоять камери немає крадіжок. За останній рік з ліфтів вкрадено близько 170 котушок. Це призвело до зупинки ліфтів,  пошуку коштів для закупівлі нових котушок та їх встановлення. Також були випадки із викрадення трансформаторів. Приємно, що міліція спіймала зловмисника, який викрав близько 57 котушок. Коли хтось несанкціоновано заходить у шахту, то ця подія зразу ж фіксується, йде сигнал та передається інформація у правоохоронні органи, які можуть швидко виїхати і затримати злодія», - каже міський голова Львова А. Садовий.

Нагадаємо, торік у Франківському районі було зафіксовано 58 випадків крадіжок ліфтових котушок. Від початку цього року на території району викрали 21 ліфтову котушку.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи