Калуський калійний завод "Оріана" - найнебезпечніше підприємство в Україні

Екологічна громадська організація "Жива планета" опублікувала топ-5 найбільш небезпечних виробництв в Україні. Очолив перелік - Калуський калійний завод "Оріана", що на Прикарпатті. За словами захисників природи, якщо отруйні відходи з цього заводу потраплять у Дністер, то це буде катастрофа не менша, ніж в Угорщині, - повідомляє «Фіртка».

На другому місці чорного списку екологів - Каховінська паперова фабрика у Львівській області. Якщо її відходи потраплять у річку Стрий, то отруять воду в усьому регіоні.

На третьому місці опинився металургійний комбінат "Азовсталь", який викидає відходи від переробки нафтопродуктів прямо в Азовське море.

Четверте місце дісталося комунальному підприємству "Городводхоз" Кременця Тернопільської області, яке зливає каналізацію у місцеву річку.

І закриває п'ятірку найбільш екологічно небезпечних підприємств київський завод "Радикал". У центрі столиці зберігається така кількість ртуті, яку якщо розділити її на жителів усієї планети, кожному дістанеться по два термометри.

Президент Всеукраїнської громадської організації "Жива планета" Світлана Берзіна зазначила: "Є більш складні підприємства, які відносяться до забруднювачів. Ми зараз говоримо про підприємства-катастрофи, які вже довели своє виробництво до тієї ручки, які вже не в змозі самі впоратися з ситуацією, і ситуація знаходиться на піку критичності".

Статьи

Страна
04.05.2024
10:00

Мобилизация в Крыму: заманивают деньгами и бесплатной землей

С 20 апреля оккупанты в Крыму начали более активную мобилизацию мужчин для войны против Украины. В частности, на территории полуострова работают мобильные мобилизационные бригады, размещаемые в публичных местах.
Донецк
03.05.2024
12:00

Фронт приближается. Покровск: уехать нельзя остаться

Линия фронта с каждым днем приближается, но мы сидим и чего-то ждем. У Покровска есть все шансы стать вторым Бахмутом или Авдеевкой. Может, уже пора искать более безопасное место?
Страна
02.05.2024
10:41

Нефтяная мишень, или Что показали украинские атаки по российским НПЗ

Среди важных итогов: опасения западных союзников Киева, как и следовало ожидать, оказались беспочвенными. Экономический ущерб страны-агрессора тоже не настолько велик, как хотелось бы. Но это не главное.
Все статьи