На Прикарпатті затримано злочинців із понад 15 тис. фальшивих євро

На Прикарпатті співробітники Управління по боротьбі з організованою злочинністю викрили злочинне угруповання з понад 15 тисяч фальшивих євро, - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

Як розповіли в обласній міліції, правоохоронці затримали трьох мешканців краю віком 33-36 років.

За словами заступника начальника УБОЗ УМВС в області Василя Варваринця, ці особи займалися збутом фальшивок. Банкноти переважно номіналом 200 євро і 100 доларів виготовлені на високому поліграфічному рівні і мають такі ступені захисту, що легко могли пройти через банківські установи. Так само з’ясовано, що зловмисники мали можливість збувати підроблену євровалюту у необмеженій кількості.

На сьогодні доведено причетність до злочинної діяльності загалом п’яти осіб. У затриманих також вилучено 3 одиниці вогнепальної зброї.

За матеріалами УБОЗ порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 статті 199 Кримінального кодексу України – збут іноземної валюти у великих розмірах, а також ст.263 - зберігання незаконної вогнепальної зброї.

Тривають подальші слідчі заходи, спрямовані на встановлення джерела походження підробленої валюти, а також всіх осіб, причетних до виготовлення фальшивок.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи