Ірландці інвестують в розробку унікального медичного обладнання в Івано-Франківську

Ірландські інвестори підготували договір з Івано-Франківським науково-виробничим підприємством “Валар” зі створення мікрохірургічного робота-маніпулятора “Гомер”, - повідомляє “Обласне радіо”.

Ірландські банки та фірма “Фінглас” з Дубліна підготували для початку робіт інвестиційний договір з Івано-Франківським науково-виробничим підприємством “Валар” зі створення мікрохірургічного робота-маніпулятора “Гомер” — медичного робота нового покоління.

За словами технічного директора підприємства Олександра Царьова, окрім створення такого унікального медичного інструменту, в планах інвестора є також побудова на Прикарпатті або в іншій частині України високотехнологічного заводу для серійного випуску роботів “Гомер” для потреб світового ринку.

Робот-маніпулятор “Гомер” призначений для проведення мікрохірургічних операцій на судинах діаметром близько 2 міліметрів і менше. Унікальність обладнання в тому, що робот проводить багато мікроманіпуляцій з тканинами та органами в автоматичному режимі під наглядом хірурга-оператора. Окрім того, такий робот зшиває судини в 10-25 разів швидше та якісніше, аніж найкращий хірург.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи