У Львові обмежили рух транспорту в центрі міста

Сьогодні, 18 лютого, виконавчий комітет Львівської міської ради заборонив рух транспорту площею Ринок. Відповідно до рішення, товари до закладів ресторанного бізнесу і торгівлі дозволено завозити тільки з 24:00 до 7:00, а в зимовий період - з 22:00 до 7:00. Якщо підприємці порушуватимуть ці норми більше трьох разів, департамент економічної політики скасовуватиме дозволи на розміщення стаціонарних об’єктів торгівлі, ресторанного господарства та побутового обслуговування, - повідомили «ОстроВ» в мерії міста.

Як розповіла начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, це питання було врегульоване раніше двома рішеннями, які впорядковували рух в історичній частині міста і забороняли руху транспорту на пл. Ринок. Департамент економічної політики і юридичне управління міськради доопрацювали ці рішення і виклали в новій редакції.

«В першу чергу на площі Ринок забороняється рух всіх видів транспорту, окрім електротранспорту, автомобілів спеціального призначення, автомобілів Львівської дирекції «Укрпошти», сміттєзбиральних машин, які вивозять сміття з площі Ринок, та іншого автотранспорту, який обслуговує адміністративну будівлю міської ради. Також виняток робиться для туристичних кінних карет і туристичних автопоїздів», – розповіла Гелена Пайонкевич.

Вона також зазначила: «Крім того ми звертаємось до ДАІ з клопотанням інформувати виконком про порушників. Відповідно, у випадку системного (3 рази і більше) порушення департаменту економічної політики надається право скасувати дозволи на розміщення стаціонарних об’єктів торгівлі. Тобто йдеться про обмеження довезення товарів до ресторанів та магазинів на пл. Ринок, а також про запровадження штрафних санкцій».

Г. Пайонкевич.також зазначила, що рішення виконкому відповідає нормам історикоохоронного законодавства, зокрема щодо захисту спадщини ЮНЕСКО.

Виконавчий комітет зобов’язав ДАІ ГУ МВС України у Львівській області щотижня інформувати про порушників Правил дорожнього руху на площі Ринок.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи