У Львові обмежили рух транспорту в центрі міста

Сьогодні, 18 лютого, виконавчий комітет Львівської міської ради заборонив рух транспорту площею Ринок. Відповідно до рішення, товари до закладів ресторанного бізнесу і торгівлі дозволено завозити тільки з 24:00 до 7:00, а в зимовий період - з 22:00 до 7:00. Якщо підприємці порушуватимуть ці норми більше трьох разів, департамент економічної політики скасовуватиме дозволи на розміщення стаціонарних об’єктів торгівлі, ресторанного господарства та побутового обслуговування, - повідомили «ОстроВ» в мерії міста.

Як розповіла начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, це питання було врегульоване раніше двома рішеннями, які впорядковували рух в історичній частині міста і забороняли руху транспорту на пл. Ринок. Департамент економічної політики і юридичне управління міськради доопрацювали ці рішення і виклали в новій редакції.

«В першу чергу на площі Ринок забороняється рух всіх видів транспорту, окрім електротранспорту, автомобілів спеціального призначення, автомобілів Львівської дирекції «Укрпошти», сміттєзбиральних машин, які вивозять сміття з площі Ринок, та іншого автотранспорту, який обслуговує адміністративну будівлю міської ради. Також виняток робиться для туристичних кінних карет і туристичних автопоїздів», – розповіла Гелена Пайонкевич.

Вона також зазначила: «Крім того ми звертаємось до ДАІ з клопотанням інформувати виконком про порушників. Відповідно, у випадку системного (3 рази і більше) порушення департаменту економічної політики надається право скасувати дозволи на розміщення стаціонарних об’єктів торгівлі. Тобто йдеться про обмеження довезення товарів до ресторанів та магазинів на пл. Ринок, а також про запровадження штрафних санкцій».

Г. Пайонкевич.також зазначила, що рішення виконкому відповідає нормам історикоохоронного законодавства, зокрема щодо захисту спадщини ЮНЕСКО.

Виконавчий комітет зобов’язав ДАІ ГУ МВС України у Львівській області щотижня інформувати про порушників Правил дорожнього руху на площі Ринок.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи