Мерія Львова звільнить готелі до Євро-2012 від орендної плати

У Львові готель «Леополіс» звільнять від орендної плати за приміщення на вул. Шевській,16. У реконструкцію та реставрацію будівель готель до чемпіонату вклав понад 60 млн. грн. Зараз він налічує 43 номери.

Наразі, тут триває підготовка другої черги п’ятизіркового готелю до Євро-2012, в якому мешкатиме сім’я УЄФА, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Львівської міської ради.

«Депутати минулого скликання прийняли ухвалу, якою задекларували, якщо хтось орендує міське майно в рамках підготовки до Євро 2012, до дати введення в експлуатацію грошей за оренду місто не бере. Така практика є у всіх цивілізованих країнах світу.

Це звільнення діяло до 2010 року. Зараз ми підготували нову ухвалу і будемо її завтра розглядати на сесії міської ради. Якщо такої підтримки не буде, є велика небезпека, що роботи можуть бути припинені. Якщо готель потрібен громаді міста, то громада повинна надавати максимальне сприяння», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами, аналогічна ситуація склалася і з готелем «Асторія».

«Щоб розпочати будівництво, має бути дозвіл Архбудконтролю закріпити за товариством земельну ділянку. Завтра на сесії ми це питання також будемо розглядати. Якщо ми говоримо, що Львів – це туристичне місто, і нам потрібні готелі, то всі мають об’єднатись і працювати разом. Якщо буде злагоджена робота, всі готелі до Євро 2012 місто підготує вчасно», - наголосив мер міста.

Нагадаємо, у 2009 році міська рада надала пільги ЗАТ «Європейський дім» зі сплати орендної плати за користування нежитловими приміщеннями.

«Будь-яка інвестиція тримається на трьох важливих чинниках – законодавство, підтримка на місцевих рівнях і перспектива, що дає окупність інвестицій. Ми вклали в готель біля 60 млн грн. У роботи ІІ-гої черги будівництва вже вкладено понад 18 млн грн. 4 млн грн ПДВ нам ніхто досі не повертає. Ще одне питання – це плата за оренду. Це нонсенс. В Польщі, з моменту, коли ти взявся за реконструкцію будівлі, і до моменту, коли ти почав діяльність, орендна плата складає 1 злотий. Ми подали документи на викуп площі на вул. Шевській, 12», - каже технічний директор ЗАТ «Європейський дім» Василь Кравців.

Довідка

Львівський готель «Леополіс» отримав найвищу у світі туристичну нагороду World Travel Awards та відзнаку «Найкращий український готель» 2010 року.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи