Мер Львова просить Януковича та Кабмін знизити тарифи на газ для релігійних організацій

Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся із листами до керівництва держави щодо ситуації з оплатою за газ релігійними організаціями, - повідомили «ОстроВ» в мерії Львова.

Поштовхом для такого листа стало звернення настоятелів монастирів у зв’язку з критичною ситуацією щодо проплат за спожитий газ, яка виникла через набуття чинності постанови НКРЕ від 31 січня 2011 року «Про затвердження граничного рівня ціни на природний газ для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання».

Цією постановою передбачено збільшення оплати за спожитий природний газ для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання.

Ситуація, в якій опинились релігійні установи міста – критична. До прикладу, Свято-Покровський монастир студійського уставу за грудень сплачував за спожитий газ та його транспортування 752,4 грн за тисячу кубічних метрів. В січні ця цифра вже становила 2685,6 грн. Тобто, ціна виросла більше, ніж втричі.

Міський голова звернувся з листами до Президента України, Кабінету Міністрів, Міністра палива та енергетики з проханням врегулювати це питання.

«З метою зняття соціальної напруги,яка може виникнути внаслідок погіршення умов функціонування релігійних установ усіх конфесій, пропонуємо внести зміни до постанови НКРЕ, де передбачити окремий тариф (ціну) на природний газ для релігійних організацій усіх без винятку конфесій, які зареєстровані в Україні в установленому законодавством порядку», - йдеться у листі-зверненні.

Міський голова зазначає, що раніше «Львівгаз» нараховував оплату за газ монастирям за тарифами такими, як для гуртожитків, а після введення цієї постанови монастирі зарахували до структурних будівель, відтак тариф зріс у рази.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи