У Львові відкриють лабораторію особливо небезпечних інфекцій

У Львові збудують сучасну лабораторію особливо небезпечних інфекцій з новітнім обладнанням. Про це розповів головний санітарний лікар Львівської обласної санепідемстанції Роман Павлів, - інформують «Львівські новини».

За його словами, діагностичну лабораторію у Львові будуватимуть у межах реалізації урядової програми, відповідно, й фінансуватиметься будівництво з держбюджету.

«Така лабораторія вже збудована у Вінницькій області, триває будівництво на Закарпатті», - каже Р. Павлів.

«Спочатку фахівці вирішували, де слід створити такі лабораторії, вибирали регіони України. Рішення щодо Львівської області прийняли через те, що вона є прикордонною. У новій лабораторії  визначатимуть особливо небезпечні інфекції. На Львівщину завозять багато товарів, продуктів з-за кордону, тож лабораторія дасть змогу швидко та якісно проводити відповідні дослідження», - розповів головний санітарний лікар.

Він також додав, що ці дослідження в області роблять і зараз, але нова лабораторія дозволить виконувати роботу швидше та більшими обсягами.

«У новій лабораторії встановлять сучасне обладнання. Це буде лабораторія європейського типу, що розміщуватиметься у двоповерховому приміщенні. Усі інженерні мережі під'єднають до сусідньої будівлі, яка належить Львівській обласній СЕС і де зараз функціонує стара лабораторія. Власне, тому й вибрали таке зручне місце для будівництва», - зазначив Р. Павлів.

За його словами, лабораторію обіцяють здати «під ключ» до кінця року.

«До слова, за рахунок старого приміщення ми будемо розширювати вірусологічну та радіологічну лабораторії», .наголосив Р. Павлів.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи