На Прикарпатті планують вдвічі збільшити посівні площі гречки

У 2011 році Прикарпаття збільшить вдвічі, порівняно з минулим роком, посівні площі гречки, а також поголів’я великої рогатої худоби в сільськогосподарських підприємствах, - повідомляє “ГолосUA”.

 

Про це йшлося на нараді з керівництвом головного управління агропромислового розвитку Івано-Франківської ОДА.

Також в поточному році поставлено завдання щодо розширення посівів цукрових буряків у сільськогосподарських підприємствах до загальної площі не менше 5000 га.

За інформацією, яку озвучили на нараді, посівна площа ярих культур в Івано-Франківській області у 2011 році складатиме 188,0 тис. га, в тому числі зернових та зернобобових – 77,8 тис. га, що на 0,5 тис. га більше, ніж минулого року. Забезпеченість кондиційним насінням зернових культур в області складає 100 %, а готовність техніки в сільськогосподарських підприємствах – 93 %.

Крім цього, в Івано-Франківській області на виконання розпорядження голови облдержадміністрації створено 13 сільсько-господарських кооперативів.У новостворених кооперативах в Рогатинському, Галицькому, Городенківському, Долинському, Тисменицькому та Тлумацькому районах працевлаштовано 76 осіб.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи