День міста Івано-Франківська перенесуть на день народження Франка?

Перенести святкування Дня міста Івано-Франківська з 7 травня на 27 серпня пропонує депутат Івано-Франківської міської ради Володимир Стасюк. Він переконаний, що день народження міста має збігатись з днем народження його Івана Франка, - повідомляє «pravda.if.ua».

«Цей рік дуже зручний для такого переходу. Адже саме цього року відзначається 155-та річниця з дня народження Каменяра, цього ж року, на жаль, минає 95 років з дня його смерті і цього ж року ми відзначатимемо 20-ту річницю Незалежності України. Ну погодьтеся, на День міста, до нашого міста прибудуть чимало гостей. І хіба приємно буде святкувати з брудними розбитими дорогами? Інша справа 27 серпня: місто буде вичищене до Дня Незалежності, приїжджають учні студенти, відбуваються Франкові читання», - зазначив В. Стасюк.

Зі слів депутата, він не закликає відмовитись від 1662 року як відправної точки в історії міста. Зрештою тоді не було ні телефону ні телеграфу і ніхто достеменно не знає, коли королівський указ про надання місту Магдебурзького права досяг Станіславова і коли саме почали вживатись конкретні заходи щодо запровадження цього права в місті.

Як стверджує В. Стасюк, підтримку його ідеї вже висловило керівництво обласної організації ВУТ «Просвіта» і письменник Степан Пушик. Він також сподівається, що до наступної сесії міської ради проект пройде всі необхідні процедури і його можна буде виносити депутатам на голосування.

Статьи

Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Все статьи