Янукович допоможе збудувати Дім Польщі у Львові

Маршалок Сенату Польщі Богдан Борусевіч повідомив, що Президент України Віктор Янукович під час їх розмови заявив про намір допомогти в будівництві Польського Дому у Львові, - повідомляє «zaxid.net».

Президент України перебуває з дводенним офіційним візитом у Польщі. Крім зустрічі з Борусевічем, Янукович розмовляв також з президентом Броніславом Коморовським, а також маршалком Сейму Гжегожем Схетиною. Маршалок Борусевіч сказав журналістам після зустрічі з президентом України, що одним із питань, які піднімалися під час розмови, була ситуація польської меншини в Україні.

«Ми розмовляли, зокрема, про будівництво Польського Дому у Львові, і президент Янукович запевнив мене про допомогу. Президент попросив призначити відповідальну особу з нашої сторони, з якою його адміністрація може контактувати. Я назвав йому таку особу», - сказав Борусевіч.

Маршалок оцінив, що польська меншина в Україні функціонує дуже добре, але найбільшою її проблемою є недостатнє фінансування. Підкреслив, що Сенат вже понад 20 років підтримує поляків в Україні, і ця праця приносить позитивні результати.

«Зараз триває підготовка до будівництва Польського Дому в Барі, українське самоврядування бере в ній участь, виділивши ділянку під будівництво. Готується будівництво польської школи в Шепетівці, добре функціонує Методичний Центр у Дрогобичі, видається преса, а також функціонує польське радіо і телебачення у Вінниці. Це все працює», - підкреслив Борусевіч.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи