10 млн. грн. просить в Азарова мер Тернополя на зубні протези

Міський голова Тернополя Сергій Надал звернувся до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова з проханням надати цільове адресне фінансування для ліквідації або зменшення черги пільгових категорій населення на безкоштовне зубопротезування. Для надання допомоги 9516 особам потрібно близько 10 млн грн.

Як повідомили «ОстроВ» в Тернопільській міськраді, згідно чинного законодавства, Україна гарантує 13-ти категоріям громадян пільгове зубне безкоштовне протезування. Усім пільговим категоріям, окрім осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (I-III кат.), надається зубопротезна допомога (в тому числі ремонт та реставрація зубних протезів) з місцевого бюджету.

Проте бюджет міста забезпечує лише 5-8 % осіб від сформованої черги (в залежності від категорії). Так, у 2009 році було виділено 373,5 тис. грн. а у 2010 році 400 тис. грн., завдяки яким вдалось допомогти 1670 мешканцям в 2009 році та 1860 тернополянам в 2010 році відповідно.

У зв’язку з обмеженими фінансовими можливостями міста, відсутністю фінансування з Державного бюджету та широким колом осіб, які належать до пільгових категорій – виникла черга з 9516 осіб, які потребують зубопротезної допомоги. Це спричиняє потік справедливих звернень і скарг цих громадян. По деяким пільговим категоріям тернополяни чекають 8-9 років.

Також Сергій Надал звернувся до голови Тернопільської обласної ради та голови Тернопільської обласної державної адміністрації з ініціативою розроблення та затвердження обласної комплексної програми із зубопротезної допомоги для пільгових категорій населення.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи