10 млн. грн. просить в Азарова мер Тернополя на зубні протези

Міський голова Тернополя Сергій Надал звернувся до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова з проханням надати цільове адресне фінансування для ліквідації або зменшення черги пільгових категорій населення на безкоштовне зубопротезування. Для надання допомоги 9516 особам потрібно близько 10 млн грн.

Як повідомили «ОстроВ» в Тернопільській міськраді, згідно чинного законодавства, Україна гарантує 13-ти категоріям громадян пільгове зубне безкоштовне протезування. Усім пільговим категоріям, окрім осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (I-III кат.), надається зубопротезна допомога (в тому числі ремонт та реставрація зубних протезів) з місцевого бюджету.

Проте бюджет міста забезпечує лише 5-8 % осіб від сформованої черги (в залежності від категорії). Так, у 2009 році було виділено 373,5 тис. грн. а у 2010 році 400 тис. грн., завдяки яким вдалось допомогти 1670 мешканцям в 2009 році та 1860 тернополянам в 2010 році відповідно.

У зв’язку з обмеженими фінансовими можливостями міста, відсутністю фінансування з Державного бюджету та широким колом осіб, які належать до пільгових категорій – виникла черга з 9516 осіб, які потребують зубопротезної допомоги. Це спричиняє потік справедливих звернень і скарг цих громадян. По деяким пільговим категоріям тернополяни чекають 8-9 років.

Також Сергій Надал звернувся до голови Тернопільської обласної ради та голови Тернопільської обласної державної адміністрації з ініціативою розроблення та затвердження обласної комплексної програми із зубопротезної допомоги для пільгових категорій населення.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи