У Львові до «Євро-2010» відкриють «жовту» та «червону» зони відділень невідкладної допомоги

У Львівській міській лікарні швидкої медичної допомоги цьогоріч планують відкрити «жовту зону» та «червону зону» відділень невідкладної допомоги, що передбачено до «Євро-2012». На ремонт приміщень з міського бюджету планують використати 3 млн грн. Про це сьогодні, 2 лютого, під час прес-конференції повідомив начальник управління охорони здоров'я Львівської міської ради Володимир Зуб, - інформують «Львівські новини».

«В Україні ми є першими лідерами, які створюють відділення, що відповідають вимогам ЄС. Ми вже створили «зелену зону», на черзі — «жовта» та «червона».

Це є однією з вимог УЄФА, адже в документах прописано, що до чемпіонату з футболу у 2012 році має бути підготовлено хоча б три лікарні і у двох з них мають бути відділення невідкладної допомоги» , - каже В. Зуб.

До «зеленої зони» потраплятимуть пацієнти, які самі добиратимуться до лікарні, у «червону» –ті, яких привозитиме карета швидкої допомоги. У «жовтій» перебуватимуть пацієнти без діагнозу до часу його встановлення. У «жовтій зоні» планують встановити 14 ліжок.

Пацієнтам, які перебуватимуть у «червоній зонй», згідно вимог, допомогу надаватимуть максимально оперативно. «Це найскладніша зона. Як тільки людина потрапила, вона негайно повинна лягти на операційний стіл, або на стіл інтенсивної терапії. Якщо ці відділи вдасться відкрити, то кількість медперсоналу у лікарні доведеться збільшити на 220 осіб», - розповів В. Зуб.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи