На Львівщині за хабарництво засуджено колишнього підполковника міліції

Набув чинності вирок Шевченківського районного суду м. Львова за кримінальною справою, порушеною стосовно колишнього начальника відділу у боротьбі з нелегальною міграцією ГУ МВС України у Львівській області.

Як повідомили «ОстроВ» в управлінні СБУ у Львівській області, правоохоронець вимагав у мешканки Львова хабар у розмірі 7000 доларів США за непритягнення її чоловіка до кримінальної відповідальності за незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

У 2009 році співробітники СБУ спільно зі співробітниками внутрішньої безпеки МВС України затримали правоохоронця в його власному авто під час отримання ним чергової частини «винагороди» у розмірі 600 доларів США та 3200 грн. Раніше потерпіла вже передала співробітнику міліції 1000 євро та 800 доларів США. До речі, підполковник за своїми службовими обов’язками не міг вплинути на хід слідства.

Суд визнав міліціонера винним у скоєнні злочинів, передбачених ст.190 (шахрайство) та ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на 1 рік 2 місяці з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 1 рік та конфіскацією всього належного йому майна.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи