Майже на 10% подорожчала вода у Львові

Виконавчий комітет Львівської міськради сьогодні, 28 січня, затвердив рішення, згідно з яким вартість води збільшилася на 9,1 %. Нова ціна вступає в дію з 1 лютого, - повідомляє “ЗІК”.

Відтак, 1 м3 у Львові відтепер коштуватиме для населення не 4,16 грн, а 4,54 грн. Тариф скоригували у частині витрат на електроенергію. Як пояснила директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Наталія Павлюк, ЛМР лише виконала постанову Національної комісії регулювання електроенергетики від 20 січня.

При цьому у мерії вважають, що таке підвищення є недостатнім. ЛМР погодила у Інспекції з контролю за цінами тариф розміром 5,98 грн за 1 м3. Як резюмував перший заступник міського голови Львова Олег Синютка, у сусідньому Тернополі чинний тариф на воду (до підняття) уже 5 грн за 1 м3. «Або в нас все так добре, що ми подаємо наш «Львівводоканал» на Нобелівську премію, або визнаємо, що йдемо в нікуди».

Кредиторська заборгованість «Львівводоканалу» на сьогодні – 63 млн грн. За словами Синютки, рухаючись таким способом, ми доводимо «Львівводоканал» до банкрутства.

Секретар ЛМР Василь Павлюк дорікнув чиновникам, що вони проводять погану роз’яснювальну роботу серед населення про те, що тариф потрібно підвищувати.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи