Прикарпатські актори у Києві покажуть дві вистави за творами Матіос



Івано-франківські актори обласного музично-драматичного театру імені Івана Франка покажуть у Києві дві вистави за творами Марії Матіос - «Солодку Дарусю» та «Націю». Останню кияни побачать вперше, - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

За сюжетно-історичною основою, єдністю інформаційного поля, а також за способом режисерського мислення, постановки виконані у стилі диптих-вистави.

Автор інсценізації та режисер-постановник вистави - заслужений артист України, директор  облмуздрамтеатру ім. І. Франка Ростислав Держипольський.

«Твори письменниці Марії Матіос  - це давня мрія, яку вдалося втілити на театральній сцені», - розповів Р. Держипільський.

Зазначимо, що диптих-виставу «Солодка Даруся» та «Нація» режисера-постановника Р. Держипільського  номіновано на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка 2011 року.

Довідка

Ростислав Держипільський - український театральний режисер і актор, заслужений артист України. З 2008 р. - директор Івано-Франківського обласного музично-драматичного театру ім. І.Франка. Протягом двох років його керування, театр поставив 16 нових вистав. Зокрема,  найвідоміші з них – «Театр», «Солодка Даруся» та «Нація».

Статьи

Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Все статьи