На дискотеках та клубах Тернопільщини шукатимуть наркотики

На Тернопільщині посилять боротьбу з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів. Зокрема, з метою припинення торгівлі або вживання наркотиків чи психотропних речовин перевірки проводитимуть у розважальних закладах: кафе, на дискотеках, у нічних клубах, а також профілактичні рейди «Вулиця», «Вокзал», «Канікули» задля запобігання виникненню негативних явищ у молодіжному середовищі. Відповідне доручення дав голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян.

Крім того, як повідомили «ОстроВ»  в облдержадміністрації, управлінню МВС України в області, райдержадміністрації, виконкому Тернопільської міської ради доручено проводити комплексні оперативно-профілактичні операції «Мак» з метою виявлення і знищення незаконних посівів маку та конопель, недопущення їх незаконного витоку та перекриття каналів збуту наркосировини з легальних посівів.

Головному управлінню охорони здоров’я ОДА, РДА, виконкому Тернопільської міської ради належить забезпечити необхідним устаткуванням територіальні наркологічні заклади для надання наркологічної допомоги, організації лікування та реабілітації наркозалежних осіб.

Також здійснюватимуться комплексні оперативно-профілактичні заходи з метою виявлення джерел і перекриття каналів надходження в незаконний обіг наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів з хіміко-фармацевтичних підприємств, аптечних закладів, інших місць їх виробництва, зберігання та реалізації.

Окрім того планується розробити та внести в установленому порядку на затвердження програму, спрямовану на протидію поширенню наркоманії, боротьбу з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи