В понеділок у Львові страйкуватимуть водії маршруток

У понеділок, 17 січня, Львівські перевізники оголошують страйк, - повідомляє "ЗІК".

Про це журналістам 14 січня повідомив голова Асоціації вільних профспілок автотранспортників України Андрій Корчинський.

За його словами, уже подана відповідна заявка на проведення страйку. Він відбудеться на Галицькому перехресті. «Ми розпочинаємо страйк з невеликої кількості автомобілів з різних маршрутів, щоб не створювати незручностей для пасажирів. Спочатку близько 100 машин виїде на страйк, можливо 200. І з кожним днем їх кількість зростатиме», – пояснив Корчинський.

Він зазначив, що причина страйку – тариф на перевезення. Перевізників не влаштовує і тариф у 2 грн, навіть якщо такий затвердить Львівська міська рада. «Ми готові були йти на компроміс лише, якщо зараз тариф затвердять у 2 грн, але задекларують, що з березня він зросте до 2,5 грн. Це б влаштувало перевізників вони були ще готові попрацювати, почекати, попрацювати в збиток», – каже корчинський.

Натомість перший заступник міського голови Львова Олег Синютка пояснює, що Атимонопольний комітет погодив тариф у 2 грн. Саме такі розрахунки розглядатиме ЛМР. Якщо Антимонопольний комітет погодить іншу ціну, розглядатиметься вона. «Ми не можемо казати мало це чи багато. Для людей багато, для перевізників – мало», – наголосив Синютка.

Щодо повідомлень про страйк, то він зазначив, що будь-які речі у місті можуть відбуватися виключно з дотриманням норм чинного законодавства.

Довідка ЗІКу.

Виконавчий комітет Львівської міської ради сьогодні, 14 січня, не розглядав рішення про коригування вартості проїзду у маршрутках до 2 грн. Про це повідомив кореспондент ЗІКу. І хоча рішення було внесено в порядок денний засідання виконкому ЛМР, його несподівано для всіх перенесли. Через це деякі перевізники просто демонстративно покинули залу засідань.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи