У Франківську хочуть знести Музей бойової слави

У Івано-Франківську будівельна компанія «МАОДОТ-І» звернулась до суду з вимогою «вчинити дії щодо знесення споруд колишнього «Музею бойової слави» МО України». Про це кореспондента «ОстроВ» повідомив підполковник Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Тарас Грень.

За словами старшого помічника Івано-Франківського військового прокурора Руслана Кормила, військове містечко №13, на території якого розташовано музей, було передано міським органам самоврядування у 2007 році. У договір не були включені споруди та земля, що під музеєм. Наразі військові не можуть зрозуміти, яким чином вони опинились у договорі оренди землі між «МАОДОТ–І» і міськвиконкомом, підписаним 10 січня 2010 року.

«Таке трактування питання – це просто вандалізм. Невже в нашій країні гроші стали важливішими за пам'ять дідів та батьків, що проливали кров за визволення нашої Батьківщини?» - заявив голова ради організації ветеранів 38-ї армії (корпусу) полковник запасу Володимир Мойсеєнко.

Нагадаємо, експозиція музею займає 640 м кв, а експонатний фонд нараховує понад 4 тис. одиниць. Особливе місце в експозиції займає діорама «Подвиг на Дніпрі». Вона розповідає про форсування річки у вересні і визволення Києва у листопаді 1943 року. Її полотно площею 68 м кв створили Заслужений художник РСФСР Костянтин Лебедєв і Заслужений художник України, івано-франківець Микола Вареня. Торік музей відвідало понад 5 тисяч екскурсантів.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи