У Франківську хочуть знести Музей бойової слави

У Івано-Франківську будівельна компанія «МАОДОТ-І» звернулась до суду з вимогою «вчинити дії щодо знесення споруд колишнього «Музею бойової слави» МО України». Про це кореспондента «ОстроВ» повідомив підполковник Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Тарас Грень.

За словами старшого помічника Івано-Франківського військового прокурора Руслана Кормила, військове містечко №13, на території якого розташовано музей, було передано міським органам самоврядування у 2007 році. У договір не були включені споруди та земля, що під музеєм. Наразі військові не можуть зрозуміти, яким чином вони опинились у договорі оренди землі між «МАОДОТ–І» і міськвиконкомом, підписаним 10 січня 2010 року.

«Таке трактування питання – це просто вандалізм. Невже в нашій країні гроші стали важливішими за пам'ять дідів та батьків, що проливали кров за визволення нашої Батьківщини?» - заявив голова ради організації ветеранів 38-ї армії (корпусу) полковник запасу Володимир Мойсеєнко.

Нагадаємо, експозиція музею займає 640 м кв, а експонатний фонд нараховує понад 4 тис. одиниць. Особливе місце в експозиції займає діорама «Подвиг на Дніпрі». Вона розповідає про форсування річки у вересні і визволення Києва у листопаді 1943 року. Її полотно площею 68 м кв створили Заслужений художник РСФСР Костянтин Лебедєв і Заслужений художник України, івано-франківець Микола Вареня. Торік музей відвідало понад 5 тисяч екскурсантів.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи