Львів'янин, якого жорстоко побили в міліції, відсудив 10 тисяч євро

За рішенням Європейського суду, за жорстоке поводження правоохоронців Мін'юст має компенсувати потерпілому моральні страждання, - повідомляє “ТСН”.

Європейський суд встав на захист побитого українськими міліціонерами чоловіка

Львів'янин, якого жорстоко побили у Личаківському райвідділі міліції, виграв справу проти держави Україна у Європейському суді.

Відповідно до рішення суду, за жорстоке поводження працівників міліції Мін'юст має компенсувати потерпілому моральні страждання і сплатити 10 тисяч євро.

58-річний Іван Самардак був затриманий і побитий правоохоронцями у квітні 2002 року. Його затримали просто на вулиці серед білого дня за те, що він розглядав розкладного ножа. У райвідділі чоловіка тримали більше 4 годин, і весь цей час знущалися над ним.

"Ногами копали, було зрозуміло, що буде боліти довго, але що ребра, то я того не чекав", - розповів постраждалий. Після побиття він пішов на експертизу, яка підтвердила численні побої та переломи кількох ребер.

Самардак звертався до прокуратури і суду. Майже через рік після багатьох скарг кримінальну справу таки порушили, щоправда за фактом. Однак і її розслідувати ніхто не поспішав, каже адвокат потерпілого. Тож у 2005 році вони подали заяву до Європейського суду.

Європейський суд вирішив: оскільки держава Україна не змогла захистити потерпілого від рук міліціонерів, то мусить виплатити йому 10 тисяч євро. Гроші Самардак повинен отримати впродовж трьох місяців з моменту судової ухвали.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи