На Прикарпатті 235 ліфтів відпрацювали термін 25 років

На Івано-Франківщині в понад 300 багатоквартирних житлових будинках зареєстровано та експлуатується 885 ліфтів, з яких 235 відпрацювали встановлений термін експлуатації 25 років і більше, - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

Як розповіли в Карпатському експертно-технічному центрі, на договірній основі технічне обслуговування та обстеження ліфтового фонду, які мають на це відповідні повноваження, ліцензії та дозволи, здійснюють п’ять підприємств – ПП СРБК «Портал», ПП СРБК «Техмонтаж», КП «Івано-Франківськліфт», ПП СРБУ «Прикарпатліфт», СРБПП «Ліфтокомплект».

Ліфтове господарство Івано-Франківської області потребує термінового вжиття відповідних заходів на відновлення ліфтів, а в багатьох випадках і їх заміни.

На вирішення цієї проблеми спрямовані три обласні програми: одна — суто на оновлення ліфтового господарства, яка фінансуватиметься з державного та місцевого бюджетів, дві інші — на оновлення ліфтового господарства та підтримку розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи