Іванофранківець Андрій Махновський – чемпіон світу з гирьового спорту

Сьогодні, 24 листопада, в приміщенні представництва Національного Олімпійського Комітету в Івано-Франківській області вібулося відзначення чемпіона світу з гирьового спорту Андрія Махновського, який змагаючись у ваговій категорії понад 105 кілограм в класичному двоборстві виборов перше місце на змаганнях у місті Тампре (Фінляндія), - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

Також спортсмен зайняв друге місце у довгому циклі та посів третє місце у командній естафеті.

На змаганнях А. Махновський зумів обійти головного супротивника – російського спортсмена. За словами переможця, в Росії база та фінансове забезпечення спортсменів значно краща. Прикарпатському чемпіону доводиться самостійно себе фінансувати та шукати спонсорів. На його переконання, крім хорошої фізичної підготовки, здобути перемогу йому допомогло і те, що на змагання від добирався літаком, а не автобусом. Це дало можливість А. Махновському добре відпочити і показати відповідний результат на змаганнях.

Зазначимо, що гирьовий спорт розвивається у цілому світі. Головна проблема гирьового спорту в Україні – неналежне фінансування та застарілі спортивні бази. «Ми в силі своїх можливостей намагаємось допомогти», - зазначив заступник голови відділення НОКу в Івано-Франківській області Віталій Матешко.

Довідка

А. Махновський гирьовим спортом почав займатися у 2004 році. На змаганнях вперше виступив у чемпіонаті України (м. Сторожинець Чернівецької області) у 2005 р., де став чемпіоном України.

В 2005 р. на Кубку України (м. Житомир) встановив рекорд України в довгому циклі.

Перемоги: чемпіонат світу – 2 золоті медалі; кубок України – 3; чемпіонат України – 5-ти разовий чемпіон України. Двічі встановив рекорд України.

Тренується А. Махновський в центрі атлетизму СК «Наука» Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника під керівництвом тренера Ярослава Соколенка.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи