Мер Львова та депутати склали присягу

Новообрані депутати та міський голова Львова Андрій Садовий склали присягу сьогодні, 24 листопада, під час урочистої першої сесії Львівської міської ради шостого скликання.

Участь взяли депутати попередніх скликань, голова Львівської ОДА Василь Горбаль, дружина мера Львова Андрій Садового Катерина Кіт-Садова, пресвяті отці, представники львівських судів, офіцери Збройних Сил України, - повідомляє «ZAXID.NET».

Урочисту сесію розпочав голова Львівської міської територіальної виборчої комісії Ігор Сліпецький, який оголосив результати виборів до Львівського міської ради виборів міського голови.

Присягу депутатів зачитала депутат двох демократичних скликань Віра Лясковська. Депутати присягли на вірність Українській державі, пообіцяли дотримуватися Конституції і законів України, а також чесно та сумлінно виконувати обов’язки депутата в інтересах громади міста.

Своєю чергою Андрій Садовий також зачитав свою присягу і вітальне слово. Складання інавгурації відбулося на Львівській Євангелії 1690 року Ставропігійського друку. Також мерові вручили чотири ключі від міста XVIII століття: два великі ключі від Краківської та Галицької брам, два малі – від Босацької та Єзуїтської хвірток.

Також з вітальним словом до депутатів та мера Львова звернувся Архиєпископ Львівський Львівського єпархіального управління (Консисторії) УАПЦ Владика Макарій (Малетич).

«Львівська громада не думає лише про Львів, але про цілу Україну. І на те, якою буде праця у Львові, буде дивитися вся Україна», – сказав він.

Владика Макарій також наголосив, що рідко дивиться телевізор, але в передвиборчий час йому й «самому було стидно за деяких журналістів, за таку критику і бруд».

«Ми маємо робити справу для львівської громади, для України. Це треба пам’ятати, і тоді все буде гаразд. Якщо так наші можновладці, наша центральна влада буде думати, то все буде гаразд, не буде роздорів, непорозумінь», – сказав він і додав, що у залі присутні молоді депутати, які, якщо добре працюватимуть, мають шанс на наступних виборах потрапити до Верховної Ради.

Владика Бенедикт також привітав нову владу міста від імені Архиєпископа Львівської Архиєпархії УГКЦ Владики Ігора (Возняка) та від імені Глави УГКЦ Блаженнішого Любомира Гузара. Він нагадав, що влада є для того, аби «служити громаді, народу, місту і нації».

«Не забувайте слухати голосу вашого сумління, а не особистої користі. По вашому сумлінні Господь буде вас колись питати!», – наголосив він.

Від імені Митрополита Львівського Львівської архидієцезії РКЦ Владики Мечислава Мокшицького народних обранців привітав єписком-помічник Леон Малий, також з вітальним словом від Української Єпархії Вірменської Апостольської Церкви виступив О.Тадеус.

Крім того, депутати шостого скликання поклали квіти до могил невідомих солдатів УПА і могили першого міського голови Львова Богдана Котика на Личаківському кладовищі.

Разом з тим, міський голова Львова Андрій Садовий наголосив, що завтра о 10:00 розпочнеться перша робоча сесія Львівської міськради шостого скликання.

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи