Гексахлорбензол з Калуша відправлятимуть через спеціалізований морський порт

Партії гексахлорбензолу з Калуша, що на Прикарпатті, перевантажать через спецпорт «Октябрьск». Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі Мінприроди України.

Наступні два судна відходами гексахлорбензолу (ГХБ) з Калуша будуть завантажені в ДП «Спеціалізований морський порт «Октябрьск», що на  Миколаївщині.

За словами директора ДП «Національний центр поводження з небезпечними відходами» при Мінприроди Андрій Любімов, спецпорт «Октябрьск» знаходиться на достатній відстані від населених пунктів Миколаївської області та має відповідні причали, призначені для роботи зі спеціалізованими вантажами.

Причал, на якому буде проведено перевантаження наступної партії гексахлорбензолу (ГХБ), наразі проходить атестацію відповідних органів, включно з санітарно-гігієнічною службою.

Перевантаження першої партії гексахлорбензолу обсягом 1,5 тис. тонн здійснювалося в Миколаївському морському торговому порту 12-13 листопада. При відправці вантажу були вжиті всі необхідні заходи безпеки, жодного факту розгерметизації тари не відбулося. Перевантаження ГХБ в порту було здійснено відразу після прибуття вантажного потягу, без відстою вагонів на території міста чи порту.

Хід 10 годинних робіт проходив під контролем Державної інспекції охорони навколишнього середовища Північно-Західного регіону Чорного моря, представників СЕС та співробітників МНС України. Результати проб  ґрунтів, води та повітря, які були додатково здійснені після закінчення перевантаження, підтвердили відсутність небезпеки для навколишнього середовища.

Всього до кінця 2010 року планується вивезти 8,5 тисяч тонн гексахлорбензолу, які будуть знищені на спеціалізованому підприємстві у Великобританії компанією Tradebe.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи