У Тернополі засудили власника автобуса, через якого в ДТП загинуло 6 людей

Тернопільський міськрайонний суд визнав винним 42-річного підприємця, власника автобуса,  що потрапив у ДТП на залізничному переїзді у 2009 році, у скоєнні злочину передбаченого ч.2 ст.271 КК України. Суд призначив йому покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з позбавленням права займатись підприємницькою діяльністю, пов‘язаною з наданням послуг з внутрішніх перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом загального користування строком на 2 роки. Засудженому змінили міру запобіжного заходу та взяли його під варту в залі суду, - повідомила «ОстроВ» прес-секретар прокурора області Леся Долішна.

Також він зобов’язаний сплатити 315 тис. грн. моральної шкоди рідним загиблих.

Розслідував злочин та підтримував державне обвинувачення по даній справі Тернопільський транспортний прокурор .

Нагадаємо, ДТП сталося 14 лютого 2009 року о 9-й годині 45 хвилин на залізничному переїзді у с.Прошовій. У результаті зіткнення автобуса «Тернопіль – Скоморохи» з електричкою «Тернопіль – Іване-Пусте» загинуло п’ять людей, в тому числі водій автобуса. В автобусі перебував 21 пасажир, 14 з яких було госпіталізовано.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи