В Україну з Греції екстрадовано жінку, котру розшукував Інтерпол

Правоохоронні органи Греції передали в Україну 38-річну жінку для притягнення її до кримінальної відповідальності за співучасть у злочині 13-річної давнини, - повідомляє “zaxid.net”.

За інформацією СГЗ УМВС в Івано-Франківській області, справу розслідувано і скеровано до суду.

 

За словами керівника Робочого апарату Укрбюро Інтерполу УМВС України в Івано-Франківській області Анатолія Візінського, за сприяння Інтерполу правоохоронці Греції встановили конкретне місце проживання жінки, якою цікавилася українська міліція ще з серпня 1998 року. Тоді трьох українців було затримано за підозрою у скоєнні нападу з застосуванням насильства та газової зброї на власника автомайстерні в місцевості Стедзенець Зелено-Гурського воєводства в Польщі. В результаті скоєння злочину зловмисники заволоділи майном потерпілого, а також двома автомобілями, які були власністю двох громадян України.

Відповідно до Європейської конвенції про передачу провадження у кримінальних справах, матеріали слідства правоохоронці Польщі передали в Україну.

Івано-Франківським міським судом було засуджено трьох осіб, а кримінальна справа щодо жінки, якій вдалося втекти з Польщі, була виділена в окреме провадження. На той час 25-річну обвинувачену оголосили в державний та міждержавний розшук. Крім того, суд дав дозвіл на затримання розшукуваної і доставку її в суд під вартою.

В цьому році за ініціативою прикарпатської міліції в Україну екстрадовано шістьох осіб, які за скоєні злочини намагалися уникнути покарання, втікаючи в інші країни. Наразі здійснюються відповідні заходи щодо процедури проведення екстрадиції в Україну ще чотирьох мешканців Прикарпаття, які були в міжнародному розшуку і затримані на території інших держав.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи