В Україну з Греції екстрадовано жінку, котру розшукував Інтерпол

Правоохоронні органи Греції передали в Україну 38-річну жінку для притягнення її до кримінальної відповідальності за співучасть у злочині 13-річної давнини, - повідомляє “zaxid.net”.

За інформацією СГЗ УМВС в Івано-Франківській області, справу розслідувано і скеровано до суду.

 

За словами керівника Робочого апарату Укрбюро Інтерполу УМВС України в Івано-Франківській області Анатолія Візінського, за сприяння Інтерполу правоохоронці Греції встановили конкретне місце проживання жінки, якою цікавилася українська міліція ще з серпня 1998 року. Тоді трьох українців було затримано за підозрою у скоєнні нападу з застосуванням насильства та газової зброї на власника автомайстерні в місцевості Стедзенець Зелено-Гурського воєводства в Польщі. В результаті скоєння злочину зловмисники заволоділи майном потерпілого, а також двома автомобілями, які були власністю двох громадян України.

Відповідно до Європейської конвенції про передачу провадження у кримінальних справах, матеріали слідства правоохоронці Польщі передали в Україну.

Івано-Франківським міським судом було засуджено трьох осіб, а кримінальна справа щодо жінки, якій вдалося втекти з Польщі, була виділена в окреме провадження. На той час 25-річну обвинувачену оголосили в державний та міждержавний розшук. Крім того, суд дав дозвіл на затримання розшукуваної і доставку її в суд під вартою.

В цьому році за ініціативою прикарпатської міліції в Україну екстрадовано шістьох осіб, які за скоєні злочини намагалися уникнути покарання, втікаючи в інші країни. Наразі здійснюються відповідні заходи щодо процедури проведення екстрадиції в Україну ще чотирьох мешканців Прикарпаття, які були в міжнародному розшуку і затримані на території інших держав.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи