У Львові пройде тиждень Інтернет-технологій

Львів може стати столицею Інтернет-технологій в Україні. Протягом місяця у Львові відбудуться заходи у рамках «Тижня Інтернет-технологій у Львові», присвячені новітнім розробкам у сфері Інтернет. Участь у проекті візьмуть Lviv StartUp Club, Decoded, Eleks, SoftServe.

Розпочне ІТ-естафету – форум «Електронного врядування», - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Львівської міської ради.

18-19 листопада Львівська міська рада за підтримки Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) вперше проведе у м. Львові масштабний форум, щодо розвитку електронного врядування у місцевих органах влади України - «Електронне урядування в Україні - ефективна влада для мешканців». В рамках форуму до Львова з’їдуться представники міських рад країни, що є експертами у сфері е-урядування. Учасники форуму зможуть обмінятись досвідом, а також ознайомитись з останніми новинками у сфері ІТ. Серед основних тем для обговорення – системи електронного документообігу, внутрішні програми менеджменту міських рад, зовнішні сайти міських рад та їх найкращі приклади.

 «Електронне врядування – це цілий комплекс дій. Кожне українське місто має свої здобутки у тій чи іншій сфері. Тож форум призначений для того, щоб посадовці ознайомилися з досвідом своїх колег з інших міст України і змогли розвивати е-врядування у своєму місті. Львів має дуже серйозні напрацювання у цьому напрямі, саме тому ми і обрали містом проведення форуму Львів», – зауважила Галина Смірнова, спеціаліст з моніторингу та зовнішніх зв’язків Проекту ПРООН.

За результатами форуму спеціалісти ПРООН підготують рекомендації для кожного представника міських рад України щодо покращення та розвитку е-урядування.

27 листопада естафету перехопить конференція Lviv iCamp 2010, що обіцяє стати найбільшою конференцією Інтернет-фахівців в Україні. Організатори запевняють, що конференція стане в пригоді «стартапникам», що хочуть дізнатись, як зробити свій проект успішним, підприємцям, що хочуть заробляти через Інтернет, а також допоможе українським «гікам» знайти однодумців. Серед анонсованих заходів - доповіді та обговорення найактуальніших тем сучасного ІТ-ринку, а саме: Інтернет-маркетинг, Інтернет та бізнес (що може Інтернет для бізнесу?), Інтернет та журналістика (як зробити свій блог успішним), Інтернет технології (куди рухається сучасний Інтернет?).

«Захід такого масштабу на Західній Україні відбувається вперше, подібна конференція є лише в Києві. Львів завжди був однією з трьох столиць ІТ в Україні (Київ, Харків, Львів), а за останні роки місто зробило впевнені кроки, тож саме час підтримати ІТ-розвиток міста», - зазначив організатор конференції Ростислав Чайка.

Детальніше про Інтернет форум 2010 iCamp читайте на сайті http://icamp.lviv.ua

Конференція буде проходити в готелі «Супутник», вул. Княгині Ольги, 116.

«ІТ – це майбутнє, це сфера, без якої неможливий розвиток, науки, бізнесу, промисловості. Львів’яни завжди прагли жити за світовими мірками якості та комфортності. Я ревно підтримую це прагнення. Ми повинні зробити все, аби найновітніші наукові досягнення стали для нас буденністю», – переконаний міський голова Львова Андрій Садовий.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи