На Львівщині без відповідних погоджень будують асфальтний завод, - Держекоінспекція

На Львівщині у мікрарайоні Рясне-2 ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» без погоджень будує асфальтний завод. Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі  Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Держекоінспекцією проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл». Перевірку здійснено з метою встановлення фактів, викладених у зверненні ГО «Бюро екологічних розслідувань», щодо проведення робіт з будівництва асфальтного заводу без відповідних погоджень та позитивних висновків Державної екологічної експертизи.   

ТзОВ «Онур» є орендарем земельної ділянки в промисловій зоні «Рясне-2», де розташовані підприємства машинобудування, металообробки, будівельні підприємства, комунального господарства.

Держінспекторам представлено робочий проект «Будівництво виробничої бази з виготовлення компонентів для ремонту та будівництва автомобільних доріг на вул. Шевченка 323-337, промзона «Рясне-2», м. Львів», розділ ОВНС, пояснювальну записку та заяву про екологічні наслідки. Однак, проект не пройшов державну екологічну експертизу та не погоджений в установленому законодавством порядку.

На час перевірки встановлено, що товариство вже реалізувало частину проектних рішень. Ззокрема, проведено монтаж збірно-розбірних елементів лабораторії та побутових приміщень, мережі водопроводу і каналізації, мережі електропостачання, розпочато монтаж навісів для пункту техобслуговування машин і механізмів, проведено бетонування майданчиків, виконані підготовчі роботи та розпочато монтаж залізничної колії із збірних залізобетонних блоків,  влаштовано стрічковий фундамент, проведено земляні роботи тощо. Тобто реалізовано частину проекту, хоча проект не погоджено, відсутній позитивний висновок Державної екологічної експертизи,  що є порушенням ст. 39 ЗУ «Про екологічну експертизу».

Перевіркою також встановлено, що ТзОВ «Онур» проведено земляні роботи, знято та перенесено ґрунтовий покрив без спеціального дозволу на земельній ділянці площею 1,2 га, що є порушенням ст. 168 ЗКУ.

За виявлені порушення  до адміністративної відповідальності притягнуто посадову особу підприємства.

За зняття і перенесення ґрунтового покриву без спеціального дозволу нараховано шкоду у розмірі 18 409,72 грн. Інспекцією пред’явлено претензію підприємству для добровільного відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства.

Також ТзОВ «Онур» видано ряд приписів, в тому числі щодо зупинки проведення робіт з будівництва виробничої бази з виготовлення компонентів для ремонту та будівництва автомобільних доріг по вул. Шевченка 323-337 до отримання позитивного висновку

Зазначимо, що мер Львова Андрій Садовий публічно заперечував реалізацію будівництва асфальтобетонного заводу в Рясне-2.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи