Чиновника Головавтоінспекції СБУ спіймало на хабарі

СБУ затримала на хабарі заступника начальника територіального управління Головавтотрансінспекції в Івано-Франківській області, - повідомили кореспондента “ОстроВ” в прес-групі Управління СБУ в Івано-Франківській області.

 

2 листопада співробітники Управління СБУ в Івано-Франківській області затримали “на гарячому” під час одержання хабара заступника начальника територіального Управління Головавтотрансінспекції в Івано-Франківській області.

Службовець вимагав хабара у приватного перевізника за те, що не застосовуватиме до нього фінансових санкцій та не ініціюватиме позбавлення його ліцензії на право здійснення пасажирських перевезень за виявлене порушення.

Як стало відомо співробітникам СБУ, один із водіїв на маршруті, що обслуговується цим приватним перевізником, скоїв дорожньо-транспортну пригоду. На місце виїхали співробітники ДАІ, які повідомили про ДТП заступника начальника територіального Управління Головавтотрансінспекції в Івано-Франківській області для вжиття ним відповідних заходів.

Натомість службовець, всупереч своїм посадовим обов’язкам, почав вимагати у перевізника хабара, оскільки за його словами “від того, що штраф піде до держбюджету, йому користі не буде”.

Співробітники СБУ затримали службовця на одній із центральних вулиць Івано-Франківська під час передачі йому першої частини хабара у сумі 1300 гривень. При затриманні службовець вчинив спротив, намагався втекти з місця скоєння злочину, у присутності понятих погрожував потерпілому та співробітникам СБУ.

За фактом одержання хабара службовою особою, поєднаного з вимаганням, прокуратурою області порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 368 КК України. За цей злочин законом передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на термін до 3 років та з конфіскацією майна.

У співробітників СБУ є підстави вважати, що цей випадок вимагання є далеко не першим у кар’єрі затриманого, отже інші потерпілі можуть також заявити до СБУ.

Управління СБУ в Івано-Франківській області закликає усіх мешканців області, що стали жертвою вимагання, незалежно від розміру суми, невідкладно, до передачі хабара, звертатись по захист своїх законних прав та інтересів до УСБУ за адресою м. Івано-Франківськ, вул. Сахарова, 15, тел. 59-00-19.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи