На Львівщині до Євро-2012 заклали нову дорогу Львів – Краковець

Сьогодн, 28 жовтня, у с. Гряда Жовківського району Львівщини урочисто заклали нову автомобільну дорогу Львів – Краковець, - повідомляє «ZAXID.NET».

Капсулу з посланням для нащадків заклали віце-прем’єр-міністр України Борис Колесніков, віце-прем’єр-міністр, міністр економіки Польщі Вальдемар Павляк. Також участь в урочистостях взяли голова Львівської ОДА Василь Горбаль, міський голова Львова Андрій Садовий, воєвода підкарпатський Мирослав Карапита, в.о.начальника Державної служби автомобільних доріг у Львівській област,і голова Облавтодору на Львівщині Петро Шпитак, Генконсул Польщі у Львові Гжегож Опалінскі.

У капсулі, яку заклали віце-прем’єри України і Польщі, зазначено, що дорога Львів –Краковець має велике значення, адже розкриває нові шляхи економічного розвитку, міжнародної співпраці та розвитку добросусідських відносин для України.

Також послання до нащадків містить цитату президента Януковича про те, що інтеграція України в ЄС – це шлях у майбутнє.

Під час церемонії Борис Колесніков зазначив, що йдеться про будівництво 84 км дороги Львів – Краковець, і це невелика ділянка за європейськими мірками. "Але вона дуже важлива, адже це фактично завершення моста між сходом і Заходом", – сказав Колесніков. Він зауважив, що після завершення цієї дороги і реконструкції дороги Рівне – Львів з Берліна через Дрезден, Вроцлав і Львів можна буде добратися до Києва за півдоби. "Це дуже відповідальна ділянка роботи і можливість продемонструвати наші зусилля з євроінтеграції у прямому значенні цього слова", – наголосив він.

Своєю чергою віце-прем’єр-міністр, міністр економіки Польщі Вальдемар Павляк наголосив, що реалізація цього проекту збільшить комунікацію між Польщею та Україною.

Своєю чергою гендиректор компанії "Дорожнє будівництво "Альтком", яка будуватиме дорогу, Андрій Антощук наголосив, що докладе усіх зусиль для якісного та вчасного завершення будівництва дороги. Він зазначив, що роботи будуть проходити із застосуванням нових технологій. "Це унікальна дорога, оскільки вона не проходить через жоден населений пункт, що дасть можливість підвищити швидкість і безпеку руху на ній", – наголосив Антощук.

Він висловив сподівання, що закладання нових доріг стане на Львівщині традицією.

За інформацією прес-служби Львівської ОДА, за державною програмою підготовки до Євро-2012, на будівництво і реконструкцію доріг Львівщини до 2012 року передбачено 4,1 млрд грн, з них 3,4 млрд грн – на дорогу Львів – Краковець. Рішення уряду про будівництво цієї дороги на умовах концесії було прийнято 2003 року, однак концесіонер та інвестор не змогли забезпечити необхідних коштів (вартість проекту у цінах 2002 року становила 1.6 млрд грн). Відтак Кабмін прийняв рішення будувати дорогу за державні гроші. Заплановано, що довжина дороги – 84,4 км, вона матиме вищу категорію якості, відповідно до європейських стандартів. Траса розрахована на швидкість руху – 120-130 км на годину.

Нагадаємо, компанія "Альтком" будує стадіон та аеропорт у Львові.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи