В Івано-Франківську відбудеться літературний слем

За тиждень у Івано-Франківську відбудеться черговий літературний слем, - повідомляє “ТРК Вежа”

Одне з місцевих арт-кафе збере у своїх стінах молодих письменників, поетів та графоманів. За допомогою власних творчих доробків та мистецьких перформансів вони доводитимуть публіці своє право на першість.

Літературний балаган, а саме так молоді письменники та поети називають слем, в Івано-Франківську з’явився два роки тому. Тоді ці словесні "суперечки" для місцевої публіки були новими і незвичними. Утім сьогодні - "літературні баталії"  чи не кожного тижня. Для слемерів такі заходи - ковток свіжого повітря, розповідає організатор заходу Тетяна Запорожець. Ніякої реєстрації, жодних  обмежень у виборі теми, структурі творчого матеріалу та ще й можливість зібрати символічний "заробіток".  А головне  - боротьба за публіку, каже Тетяна.

Для місцевого барда та поета Богдана Ославського вести "літературний бій" давно не новинка. На його рахунку  близько 5-ти таких слемів. Подібні читання  - це шанс для молодих митців заявити про себе, переконаний Богдан.

А от  івано-франківський журналіст та письменник Іван Ципердюк участі у подібних літературних акціях ніколи не брав.  На його думку, слем - це крок майбутнього  покоління.

А поки літературні слеми проходять перевірку часом, їх організатори обіцяють - місцеві любителі словесних баталій збиратимуться кожного останнього вівторка місяця.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи