Вчителька з Франківська - у всеукраїнському експерименті “Життя на прожитковий мінімум”

Вчителька Ганна Покотило з Івано-Франківська другий тиждень бере участь у всеукраїнському експерименті «Життя на прожитковий мінімум», - повідомляє “pravda.if.ua”.

1 жовтня 2010 року Національний форум профспілок України розпочав соціальний експеримент «Життя на прожитковий мінімум», в якому беруть участь 5 людей з різних регіонів України ті різних соціальних груп:

Іван Місяць – охоронець, м. Вишгород;
Ганна Покотило – вчитель, м. Івано-Франківськ;
Сергій Чижов – профспілковий лідер, м. Запоріжжя;
Євгенія Суярко – журналіст, м. Суми;
Леонід  Алпатов – студент, м. Луганськ.

Ганна Покотило в щоденнику на сайті НФПУ описала детально своє меню. Основною стравою є «легкий суп» з моркви, цибулі та картоплі та картопля, приправлена ложкою смальцю. Від скромного святкування Дня вчителя довелось відмовитись, адже на 300 грн. треба прожити ще 2 тижні. Але основною проблемою для вчительки з передмістя Івано-Франківська виявився тиск з боку сільської ради с. Вовчинець – навіщо про свої проблеми говорити країні та без його дозволу спілкуватись з журналістами?

Після другого тижня експерименту учасники почувають себе задовільно (за шкалою «дуже добре – добре – задовільно – незадовільно»).

За умовами експерименту Національного форуму профспілок України, учасники  протягом місяця живуть на суму, офіційно визнану як прожитковий мінімум в Україні (907 грн. на місяць з жовтня 2010 р). Прес-служба НФПУ на сайті www.nfpu.org.ua постійно веде Хроніку експерименту, ретельно фіксуючи в Щоденниках учасників їх витрати та думки.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи