В Івано-Франківську на вивезення ТВП двоставковий тариф

В Івано-Франківську тариф на вивезення твердих побутових відходів двоставковий. Зокрема, для одних з 1 червня він становить 6,41 гривні з особи, для других — 4,42 грн..

Як повідомляє кореспондент «ОстроВ», посилаючись на газету «Галичина», здороження послуг ВАТ «АТП-0928», яке обслуговує території шести ЖЕО, пояснюється  включенням додаткових робіт, зокрема, вивезення великогабаритних і ремонтних побутових відходів,  послуги з утримання контейнерних майданчиків та утримання контейнерів у належному стані. Проте за чотири місяці дії нового тарифного плану, покращення не відбулося.

У липні прокуратура міста опротестувала це тарифне рішення МВК. З чотирьох місяців дії нового тарифного плану, три з них позовна заява прокуратури міста перебуває на розгляді окружного Адміністративного суду області. Відбулося два судові засідання, та остаточного рішення поки що не прийнято. Також зазначимо, що перевізник проігнорував законодавчу вимогу, яка передбачає зупинення дії сумнівного рішення МВК на весь період його оскарження.

Мешканці багатоповерхівок, які проживають на територіях ЖЕО-2, 5 і 9, за вивіз сміття платять менше. ТзОВ «Грінко-Франківськ», приміром, дозволили нараховувати по 4,42 грн. з березня 2010-го. Товариство обслуговує центральну частину Івано-Франківська, де значно більше нагромаджується ТПВ, ніж на околицях міста. Проте квітневе рішення МВК на вивезення ТПВ до 6,41 гривні на нього не поширюється.

«За нашими розрахунками, тариф на вивезення ТПВ не повинен перевищувати 6,09 гривні, затвердження якого на засіданні міськвиконкому ми ініціювали ще в грудні 2009-го. Не знаю, з яких причин, але наше обррунтування не взяли до уваги. Натомість з’явилося квітневе рішення, яке не поширюється на «Грінко» та автоколону 2222 — ми обслуговуємо меншу територію — лише трьох ЖЕО, хоч на ринку вивезення ТПВ у місті мали б домінувати виключно рівні умови. Як це, власне, і є в будь-якій бізнесовій справі цивілізованих країн», - стверджує керівник ТзОВ «Грінко-Франківськ» Володимир Мендела.

Про причини парадоксальної ситуації на ринку санітарної чистоти розповів новопризначений заступник міського голови Івано-Франківська Микола Саєвич.

«Стосовно двоставкового тарифу, то тут відіграв роль, очевидно, той факт, що АТП-0928 зазнає більших затрат — обслуговує значно більшу територію обласного центру, ніж два інші перевізники твердих побутових відходів — за ними закріплені території ЖЕО-2, 5 і 9. Крім того, «Грінко» та автоколона 2222 краще забезпечені новітньою спецтехнікою, причому більшої тоннажності, і менше мають проблем з її непередбачуваними ремонтами, з чітким дотриманням графіка обслуговування своїх територій. А загалом це нормальне явище в умовах ринкової економіки, в основі якої лежить здорова конкуренція», - переконаний М. Саєвич.

В Івано-Франківську 328 багатоповерхівок, які належать до території обслуговування житлово-експлуатаційних організацій. Решта — зі статусом ЖБК, ОСББ, приватних структур, як, приміром, «Житлосервіс» чи «КГД».

За словами заступника міського голови, в місті планується запровадити нові правила перевізників ТПВ, котрі вже розробляються.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи