Понад 200 тис. грн. привласнила керівник кредитної спілки на Тернопільщині

Слідче управління обласної міліції завершило розслідування кримінальної справи, порушеної проти 34-річної кременчанки за статтею 191 (ч.5) Кримінального кодексу України (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене повторно в особливо великих розмірах). Обіймаючи посаду керівника кредитної спілки, жінка положила до власної кишені 216 тисяч гривень. Про це «ОстроВ» повідомили у ВЗГ УМВСУ в Тернопільській області.

Вперше керівниця залізла до кишені відділення, яке очолювала, у жовтні 2007 року. Оформивши кредит на чуже ім’я, зловмисниця привласнила 6 тисяч гривень. Вже через півроку, як встановило слідство, кременчанка поклала до кишені 20 тисяч гривень, які числилися як кредитне зобов’язання за жителькою села Горинка.

Доведений слідством факт, коли кредиторка протягом 10 днів оформила на двох жителів сіл району майже 40 тисяч гривень позики. Так жертвами зловмисниці стали щонайменше 10 людей. До слова, на деяких потерпілих шахрайка двічі оформляла кредитні документи. Суми, які фігурували у паперах займу, округлювалися щонайменше трьома нулями.

Зловмисниця також обкрадала вкладників. Укладаючи депозитні договори, керівник кредитної спілки не нумерувала їх. Через деякий час, складаючи видатковий касовий ордер, в якому підробляла підписи клієнтів, забирала частину грошей собі.

Від таких махінацій потерпіли четверо кремен чан, житель Тернополя та мешканець Шумщини. Суми, які викрадала з рахунків довірливих вкладників горе-начальниця, залежали від розмірів депозитів. Бувало, ділила людське наполовину, наприклад, з вкладених однією жителькою Кременця 75 тисяч гривень кредиторка привласнила майже 34 тисячі, а в іншої кремен-чанки викрала з рахунку 29 тисяч гривень.

Слідчі скрупульозно вивчили махінації затриманої і кваліфікували її дії статтею 191 (частина 5) Кримінального кодексу України, санкції якої передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на термін від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років та з конфіскацією майна. Якою буде міра покарання для кременчанки, визначить судова колегія.




Статьи

Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Донбасс
14.04.2024
18:21

Новое издание обещает жителям "ДНР/ЛНР" новости о родившей котят кошке и некрашеном заборе. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

  На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса были традиционно скучны. Многочисленные близкие к местным властям Телеграм-каналы вслед за официальными источниками массовой пропаганды цитировали политиков чужой страны и в честь 12 апреля...
Все статьи