Міліція Прикарпаття виявила 4 нелегальних пункти приймання та переробки металобрухту

На Івано-Франківщині для покращення ефективності роботи з протидії крадіжкам металевих виробів в  міліції створені мобільні групи з працівників ВДСБЕЗ, карного розшуку та Державтоінспекції, завдання яких виявляти факти діяльності незаконних пунктів приймання та зберігання металобрухту, затримання транспортних засобів, що здійснюють перевезення брухту без супровідних документів. Про це «ОстроВ» повідомили в ВЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

На Прикарпатті міліція задокументувала 25 злочинів, пов’язаних з порушеннями порядку здійснення операцій з металобрухтом

Від початку цього року співробітники міліції Івано-Франківщини комплексно перевіряють спеціалізовані підприємства та їх приймальні пункти, які здійснюють заготівлю, переробку брухту кольорових та чорних металів.

На території області налічується 35 суб’єктів господарської діяльності, що займаються операціями з металобрухтом на підставі ліцензії міністерства промислової політики України і мають 66 філій та спеціалізованих пунктів приймання брухту.

Співробітники Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС в Івано-Франківській області задокументували 25 фактів порушень, що в кожному разі стало підставою для відкриття кримінальної справи за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 213 Кримінального кодексу України.

Під час проведення перевірок правоохоронці виявили 4 нелегальних пункти приймання та переробки металобрухту. У місті Калуші серед брухту міліціонери знайшли близько десяти каналізаційних люків. В Івано-Франківську в ході проведення оперативно-розшукових заходів затримали 2 молодих осіб, котрі з метою вчинення крадіжок демонтували частину каналізаційних труб у підвалах багатоповерхових будинків.

На разі, готуються подання на скасування ліцензій стосовно тих підприємств, де виявлене крадене комунальне майно.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи