Міліція Прикарпаття виявила 4 нелегальних пункти приймання та переробки металобрухту

На Івано-Франківщині для покращення ефективності роботи з протидії крадіжкам металевих виробів в  міліції створені мобільні групи з працівників ВДСБЕЗ, карного розшуку та Державтоінспекції, завдання яких виявляти факти діяльності незаконних пунктів приймання та зберігання металобрухту, затримання транспортних засобів, що здійснюють перевезення брухту без супровідних документів. Про це «ОстроВ» повідомили в ВЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

На Прикарпатті міліція задокументувала 25 злочинів, пов’язаних з порушеннями порядку здійснення операцій з металобрухтом

Від початку цього року співробітники міліції Івано-Франківщини комплексно перевіряють спеціалізовані підприємства та їх приймальні пункти, які здійснюють заготівлю, переробку брухту кольорових та чорних металів.

На території області налічується 35 суб’єктів господарської діяльності, що займаються операціями з металобрухтом на підставі ліцензії міністерства промислової політики України і мають 66 філій та спеціалізованих пунктів приймання брухту.

Співробітники Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС в Івано-Франківській області задокументували 25 фактів порушень, що в кожному разі стало підставою для відкриття кримінальної справи за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 213 Кримінального кодексу України.

Під час проведення перевірок правоохоронці виявили 4 нелегальних пункти приймання та переробки металобрухту. У місті Калуші серед брухту міліціонери знайшли близько десяти каналізаційних люків. В Івано-Франківську в ході проведення оперативно-розшукових заходів затримали 2 молодих осіб, котрі з метою вчинення крадіжок демонтували частину каналізаційних труб у підвалах багатоповерхових будинків.

На разі, готуються подання на скасування ліцензій стосовно тих підприємств, де виявлене крадене комунальне майно.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи