З початку року на Львівщині 16 дітей зазнали насильства від дорослих

У Львівській області в банку даних дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах за підсумками першого півріччя 2010 року перебувало 1 542 дитини, з них: 42 – схильні до бродяжництва та жебрацтва, 1 431 дитина, які проживають у сім’ях, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків, 54 дитини, які зазнали фізичного та іншого насильства від дорослих, зокрема 16, які зазнали насильства від дорослих у цьому році, - повідомляє «ZAXID.NET».

З метою виявлення неповнолітніх, позбавлених батьківської опіки та піклування, і схильних до скоєння правопорушень та злочинів, а також дорослих осіб, які втягують підлітків у протиправну діяльність, підрозділи відділу кримінальної міліції у справах дітей ГУ МВС України у Львівській області проводять профілактичні рейди. Цього року їх здійснено 1,5 тис. Як наслідок, 1917 неповнолітніх були доставлені в органи внутрішніх справ, щодо 545 неповнолітніх складено протоколи про адміністративні порушення, також виявлено та притягнено до адмінвідповідальності за невиконання обов’язків з виховання дітей 943 дорослих.

З початку року позбавлено батьківських прав 42 осіб, відібрано за рішенням суду від батьків без позбавлення батьківських прав 27 дітей.

Працівники відділу КМСД ГУ МВС України у Львівській області виявили та помістили з початку року до притулку для дітей Служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації 51 неповнолітнього. Загалом, за підсумками першого півріччя у притулку перебувала 91 дитина.

Начальник відділу, підполковник міліції Роман Кушнір доповів і про те, що на території області з початку року було виявлено 2 злочини, передбачені ст. 155 Кримінального кодексу України – статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості, та 2 злочини за ст. 156 ККУ – розбещення неповнолітніх. Торік їх було виявлено 2 та 11 відповідно.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи