Міноборони хоче передати військове містечко у власність громади села на Прикарпатті

Міністерством оборони України здійснюватиметься передача житлового фонду військового містечка у Ценжеві, що на Івано-Франківщині, в комунальну власність органам місцевого самоврядування, його утримання та експлуатація. Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі МО України.

У Збройних Силах України продовжується процес реформування. Зокрема, найближчим часом буде розформована військова частина А2989, військовослужбовці якої раніше здійснювали зберігання компонентів ракетного палива. На місці частини залишається військове містечко, розташоване поблизу села Ценжів Івано-Франківської області.

Міністерством оборони України протягом 2011 року планується здійснити передачу житлових будинків та об’єктів комунального призначення військового містечка у власність територіальної громади села Ценжів.

У той же час, потреба в коштах субвенції на здійснення зазначеної передачі та приведення житлового фонду, інженерної і комунальної інфраструктури у належний стан складає близько 5,1 мільйонів гривень.

Для прискорення вирішення цього питання Міністерством оборони України підготовлено проект постанови Кабінету Міністрів України “Про передачу Міністерством оборони України об’єктів житлового фонду, соціально-культурної сфери та об’єктів їх інженерної інфраструктури до комунальної власності сіл, селищ, міст”, яка знаходиться на погодженні в центральних органах виконавчої влади.

До передачі житлового фонду військового містечка у Ценжеві в комунальну власність органам місцевого самоврядування його утримання та експлуатація здійснюватиметься Міністерством оборони України.

Крім того, для своєчасного початку опалювального періоду вирішується питання щодо укладання договорів на подачу газу для котельні, яка буде забезпечувати теплом мешканців та приведення житлового фонду в належний стан.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи