В українському суспільстві спостерігається величезна готовність до колаборації — політолог

Політолог, головний редактор журналу «Ї» Тарас Возняк вважає, що в українському суспільстві спостерігається величезна готовність до колаборації, — повідомляє кореспондент «ОстроВ».  

Про це Тарас Возняк заявив сьогодні під час круглого столу «Свобода як внутрішня необхідність», що проводився в рамках Форуму видавців у Львові.  

«За двадцять з лишком років питання виховання свободи в наших наступних поколіннях як обмеженої етичними та суспільними нормами необхідності сильно підупало. І тому в суспільстві спостерігається величезна готовність до колаборації, величезна готовність, щоб чинити і поступати всупереч совісті. Тому що двадцять років ми ніби з одного боку щось робили, а з іншого боку ми націю не збудували, ми її не виховали», — сказав він.  

Тарас Возняк наголосив, що необмежена свобода це свавілля. «Необмежена свобода насправді це є свавілля, але свавілля має дві сторони: з одного боку це естетичне свавілля Маркіза де Сада чи Захер-Мазоха і Бруно Шульца, а з другого боку — це свавілля низів, аморальності. І найпечальніша ситуація є тоді, коли до влади приходять абсолютно вільні люди — ну, наприклад, такий естет і абсолютно вільна людина як Адольф Гітлер або коли низи, криміналітет раптом починають спливати до верхів», — сказав він.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи